Forsida Hvem vi er Kontakt oss Aktuelt Begivenheter Bilder Musikk Film

Begivenheter

Tangueros del Norte er et "orquesta típica" som med stor entusiasme og respekt formidler argentinsk tangomusikk. Orkesteret, som består av åtte personer, så dagens lys i 2003, og er det første av sitt slag i Norge.

I løpet 5 år har Tangueros del Norte deltatt på omtrent 80 konserter, deriblant holdt en rekke egne konserter, samt deltatt på ulike arrangementer og festivaler. Av disse kan nevnes Kjempesjansen og Godt Musikkår på NRK, Olavsfestdagene, fem ganger på Latinfestivalen i Trondheim, opptredener i Olavshallen, Trondheim, blant annet i forbindelse med konfirmasjoner og en minnekonsert for flomofre, Smeltedigelen Kulturfestival i Mo i Rana, samt en rekke større og mindre konferanser og andre arrangementer både i og utenfor Trondheim. Tangueros har i tillegg vært på studietur til Argentina to ganger og holdt konserter både i Buenos Aires og Rosario. Ensemblet har også holdt konserter i Odense, Danmark og Darmstadt, Tyskland.

Orkesteret har mottatt en rekke priser og stipender, blant annet Sparebank 1's TÆL-stipend, Norsk Tipping og Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend 2004, kulturstipend fra Adresseavisen 2005 og Trondheim kommunes ungdomsstipend 2005. I tillegg til dette har Tangueros holdt konsert på Kosmorama Internasjonale Filmfestival i forbindelse med visningen av dokumentarfilmen "Lidenskapens skole". Filmen er laget av Mari Lunden Nilsen og dokumenterer orkesterets første møte med tangoen i Buenos Aires i 2005.

Orkesterets første cd "Inspiracion", utgitt av Rhino Prod, er i salg i platebutikker fra og med 8. desember 2008. Det er også mulig å kjøpe cd-en på iTunes.

Alt innhold (C) 2008 Tangueros del Norte. Design og oppsett: DUSJ tekstbyrå.